Tarta de iunie cu fragute

Aluatul:se cerne faina intr-un castron si se adauga un praf de sare. Untul rece, taiat bucati se adauga in faina si se amesteca cu o furculita prin fa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie: 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 2 oua
  • 50 g faina ( sau 2 linguri de amidon)
  • Crema cu fragute: 300-400 g fragute din care se opresc cam 100 g pt decor
  • 300 g smantana grasa dulce
  • zahar dupa gust sau frisca vegetala
  • 2 plicuri de gelatina rosie pentru decor

Mod de preparare

Aluatul:se cerne faina intr-un castron si se adauga un praf de sare.

Untul rece, taiat bucati se adauga in faina si se amesteca cu o furculita prin faramitarea untului.

Se adauga zaharul, galbenusul si apa rece si se amesteca rapid cu mana, fara a insista. Se formeaza o bila de aluat ce se infoliaza si se lasa la rece aprox 1 ora.

Se intinde foaia dupa forma in care se coace tarta, se ia pe sucitor si se aseaza in tava neunsa (are destul unt in compozitie si nu se va lipi) si se inteapa cu furculita din loc in loc. Deasupra se pune pe o foaie de copt fasole uscata, sare mare, linguri de metal pt a coace orb aluatul si pt a nu se umfla.

Se introduce in cuptor incins la 180 grade ( treapta 3/ foc potrivit) pt 30 de minute ( pana la rumenirea usoara a aluatului ). Aluatul copt se lasa la racorit pana se prepara crema de vanilie.

Crema de vanilie:se poate inlocui cu o crema preparata la plic dar se poate prepara in casa, cu oua, lapte , baton de vanilie.

Laptele se pune la fiert cu zaharul si cu bobitele de vanilie si batonul despicat (pt mai multa aroma).

Separat se amesteca ouale cu faina (amidonul) si se toarna laptele fierbinte, cate putin, amestecand rapid.

Se strecoara inainte de a pune pe foc pt a nu face cocoloase si pt a indeparta teaca de vanilie.

Se pune pe foc mic, amestecand continuu pana incepe sa faca bulbuci (asa se constata inchegarea).

Se toarna crema calduta peste aluatul copt si se da la rece pana se prepara crema de smantana cu fragute.

Crema de smantana cu fragute: se zdrobesc fragutele si se adauga in smantana batuta cu zaharul pudra.

Se aseaza peste crema de vanilie si deasupra se pun fragutele oprite pt decor.

Deasupra, din doua plicuri de gelatina rosie pt decor si apa conform instructiunilor de pe plic, se face un jeleu care se toarna caldut pt finalizarea tartei.
Reteta Tarta de iunie cu fragute a fost propusa de Anomiss

Alte retete: Deliciu sfaramicios cu fructe de padure; Visine la plic

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu sfecla rosie si oua

O salata perfecta pentru un inceput racoros de primavera . Este o salata gustoasa si satioasa . 

Salata cu sfecla rosie si oua
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala