Stelutele glasate sunt niste biscuiti de Craciun deliciosi, cu alune de padure, blat din albus si glazura alba sunt perfecte pentru sarbatorile de iarna. Poti sa le prepari pentru cadouri dulci, pentru Mos Craciun sau pentru o gustare dulce incredibil de buna.
Preincalziti cuptorul la 140 de grade Celsius. Ungeti si tapetati o tava de copt cu hartie pergament. Bateti albusurile spuma, pana cand incep sa se intareasca si adaugati treptat zaharul pudra. Continuati sa bateti pana cand folositi toata cantitatea de zahar, iar amestecul este tare si lucios. Puneti deoparte 3 linguri din albus, pentru glazura.
Adaugati scortisoara si alunele macinate. Puneti compozitia intr-o punga mare, pentru congelat, intindeti o foaie de 12mm grosime, apoi lasati-o la frigider timp de 15 minute. Decupati fursecurile cu forma dorita si asezati-le in tava. Ungeti-le cu albusul pus deoparte si dati la cuptor timp de 30 de minute.
Sfat: pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de forma, si sa se desprinda usor, „inmuiati" forma in zahar pudra.
Stelutele glasate sunt fursecuri perfecte pentru a-l astepta pe Mos Nicolae sau Mos Craciun :).
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post