Pentru ca intram in perioada Sarbatorilor, am pregatit niste bezele moi in forma de stele, inspirate de aromele Craciunului. Se servesc cu cafea cu lapte, rom, scortisoara si frisca:)
Se bat albusurile cu un praf de sare, cu mixerul sau la robot, pana se fac spuma. Se adauga treptat zaharul, zaharul Bourbon si otetul (optional: un varf de lingurita scortisoara) se bat pana nu se mai simte zaharul, iar bezeaua e lucioasa, tare si consistenta. Se toarna bezeaua intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul preincalizt, la foc mic, pentru 30-35 de minute sau pana se rumeneste. Se stinge focul si se lasa in cuptor sa se raceasca. Cand s-a racit bezeaua, se taie cu o forma de stea. Se decoreaza cu gem de caise, dulceata de prune si fulgi de zahar.
Sugestie de servire: se pot servi alaturi de cafea cu lapte, rom, scortisoara si frisca.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/stelute-de-craciun.html
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post