Stelute cu rom

Toate ingredientele pentru aluat se amesteca in robot. Coca rezultata se pune la rece 1 ora. Se intinde aluatul pe masa putin pudrata cu faina si se t

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat: 250 gr. margarina
  • 175 gr. zahar pudra
  • 1 priza sare
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 3 linguri lapte
  • putina esenta de rom
  • 250 gr. faina
  • 50 gr. amidon
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplut:
  • dulceata de zmeura sau de care doriti
  • Pentru decor:
  • 100 gr. glazura de ciocolata

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru aluat se amesteca in robot. Coca rezultata se pune la rece 1 ora. Se intinde aluatul pe masa putin pudrata cu faina si se taie stelute sau alte forme dorite. Se pun in tava cu hartie de copt si se coc 8-10 min la 185 grade. Dupa ce se scot din cuptor se lasa 1 min. sa stea, abia apoi se desprind usor de pe hartie.

Se lipesc apoi cate doua cate doua cu dulceata. Se topeste glazura si se spriteaza peste ele. Se lasa sa se usuce.


Se servesc la ceai.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura turnata cu mere si biscuiti

Astazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A...

Prajitura turnata cu mere si biscuiti
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala