Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Intr-un alt vas se spumeaza untul cu zaharul, apoi se adauga oul, esenta de vanilie, laptele, iar la urm
Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Intr-un alt vas se spumeaza untul cu zaharul, apoi se adauga oul, esenta de vanilie, laptele, iar la urma faina.
Ciocolata se topeste la MO sau bain-marie. Se imparte aluatul rezultat in doua, iar una din parti se amesteca cu ciocolata topita. Cele doua aluaturi se invelesc in folie de plastic si se dau la frigider pentru doua ore (sau la congelator 40 min.)
Se scot de la rece si se intind aluaturile cu o grosime de cca. 0,5-0,6 mm (eu le-am intins intre doua foi de hartie cerata,se poate folosi si folie de plastic).
Apoi se taie cu 3 cuttere pentru biscuiti in forma de stelute diferite ca marime.
Tava pentru biscuiti se unge si tapeteaza cu faina sau se foloseste hartie de copt. Cuptorul se preincalzeste la 175 C (350 F).
Decupati doar cu stelutele mari, si le asezati pe o tava, apoi le puneti la congelator 5 min., sa fie tepene.
Dupa cele 5 min. de intepenire, se scot de la rece, se ia cate o steluta din fiecare culoare, se aseaza pe tava cu hartie de copt, se taie concentric fiecare cu celelalte doua cuttere mai mici, apoi se inlocuieste mijlocul de la fiecare culoare, cu culoarea cealalta.
Se presara cu zahar si se dau la copt 10 min.
Verificati-le sa nu se maroneasca pe margini. Se scot si se lasa la racit pe gratar.
Pofta buna!
Reteta Stelute cu ciocolata a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro
Alte retete cu ciocolata gasiti aici:
Muffins pufosi cu bucatele de ciocolata,
Stelute cu rom,
Biscuiti cu ciocolata si smochine
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post