1. Intr-un castron punem margarina topita , impreuna cu zaharul tos. Dupa ce mixam margarina cu zaharul, punem galbenusurile, coaja rasa de lamaie, pr
1. Intr-un castron punem margarina topita , impreuna cu zaharul tos.
Dupa ce mixam margarina cu zaharul, punem galbenusurile, coaja rasa de lamaie, praful de sare, faina amestecata cu praful de copt, otetul.
incepem sa amestecam cu o lingura de lemn pana obtinem un aluat nu f. usor de lucrat.
Nu se lucreaza f. usor din cauza margarinei, care-l face uleios si alunecos. Asta nu inseamna ca e imposibil de lucrat , doar ca nu se compara cu alte luaturi (ca la coronitze, trandafir, etc).
Faina puneti max 450 gr., trebuie doar sa aiba atata faina cat il puteti modela in forma de bila.
2. Se intinde cu facaletzul o foaie mai subtire, vedeti ca nu se va intinde imediat, trebuie insistat. Nu puneti faina peste foaie cand intindeti ca dupa aia se separa bucati de aluat.
3. Dupa ce se intinde foaie, se taie dreptunghiuri.
4. Dupa ce taiati foaia de luat, dupa aia o ungeti bine cu albusurile care au fost batute usor, cat sa faca putina spuma.
Peste presarati cacaoa amestacata cu zaharul pudra, apoi cu o furculita trasati linii pe toate dreptunghiurile de aluat. Apoi presarati toata nuca pisata , si peste nuca treceti cu facaletul pt a o intepeni in aluat.
5. Pe o tava tapetata cu hartie de copt, ar fi trebuit sa pun niste cilindri de metal (care sa reziste la cuptor), si pe ei sa pun bucatile de aluat, pt a se coace indoite, ca o scoartza.Am pus pe pe suluri de aluminiu.
6. Am dat tava cu scoartze la cuptor, la 175 grade, pt 30-35 min. Le verificati dupa 25-30 de min.
Dupa ce le scoateti de pe suluri, le pudrati cu zahar pudra
Pofta buna!
Reteta Scoartza de copac a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte retete cu nuci gasiti aici:
Briose cu ciocolata si nuci,
Fursecuri simple cu miere si nuci,
Coroana de nuci si crema de ciocolata
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post