Se face un aluat din 500 grame faina, 250 grame unt topit, un varf de cutit de sare, un ou intreg si 30 grame drojdie, muiata cu lapte cald. Se lasa a
Se face un aluat din 500 grame faina, 250 grame unt topit, un varf de cutit de sare, un ou intreg si 30 grame drojdie, muiata cu lapte cald. Se lasa acoperit sa creasca. Se taie din el bucatele mici, care se rasucesc cu mana, sa se obtina betisoare groase cat un creion si lungi de 12-14cm. Se aseaza pe tava presarata cu faina, se ung cu unt, se presara sare si susan, si se coc la foc potrivit.
Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se...
Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarellaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala