Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara foarte usor si rapid, este ieftin si delicios. Se poate prepara atat cu nuca de cocos cat si fara.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Salam de biscuiţi reţetă
  • 250ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri caco
  • 250g unt/margarina
  • 600g biscuiti
  • rahat (facultativ: visine
  • ciocolata)

Mod de preparare

Se face un sirop din 250 ml lapte, 4 ling zahar si 6 ling cacao. Se tine pe foc doar cat sa se dizolve zaharul. Se trage deoparte si se adauga 250 g unt sau margarina. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza.

Se adauga 600 g biscuiti zdrobiti grosier, rahat (100-150g), visine, bucatele de ciocolata etc. Daca amestecul este prea vartos, se adauga cateva linguri de dulceata de caise si putina cafea neindulcita.

Se ruleaza in folie, se presara cu nuca de cocos (facultativ) si se da la rece. Cantitatea este pentru 3 salamuri mai mici sau unul urias. Dupa cateva ore se taie felii si se serveste.


Salamul de biscuiti Simona se serveste felii dupa ce a stat la rece si s-a intarit. Este o gustare rapida perfecta si pentru petrecerile copiilor.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura pufoasa cu capsuni

Sunt indragostita de aceste prajituri pufoase cu fructe. Profit de faptul ca sunt multe fructe proaspete acum pe piata, iar...

Desert prajitura pufoasa cu capsuni
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala