Salam de biscuiţi reţetă. Pentru salam de biscuiti cu nuca sau stafide zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu nuca taiata bucati sau stafidele.
1. Pentru salam de biscuiti cu nuca sau stafide zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu nuca taiata bucati sau stafidele.
2. Intr-o craticioara puneti 60 ml de lapte si zaharul si fierbeti pana s eface un sirop legat (cca 1 min dupa ce face spuma siropul)
3. Adaugati untul si amestecati pana se topeste.
4. Adaugati cacaua si cafeaua daca folositi dizolvata in 60 ml de lapte.Adaugati si esenta de rom.Lasati sa dea un clocot.
5. Turnati treptat siropul peste biscuiti, amestecand din cand in cand pana vedeti ca incepe sa se lege un pic biscuitii si se inmoaie putin. S-ar putea sa nu aveti nevoie de tot siropul.
6. Pe o folie de plastic presati putina cacao si puneti jumatate din compozitie. Rulati strans sub forma unui rulou si impingeti din ambele capete sa iasa aerul afara din salam.Legati strans la ambele capete si dati la frigider cateva ore sau peste noapte. Repetati la fel cu restul de compozitie.
7. Taiati felii si serviti.
Salamul de biscuiti cu nuca sau stafide se serveste rece ca si desert
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios