Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti este un desert clasic, foarte indragit, potrivit pentru copii. Poti imbunatati reteta clasica de salam de biscuiti adaugandu-i fistic.
Se toaca biscuitii in masina de tocat. Se impart apoi ingredientele in doua parti egale. Pentru partea alba se amesteva 6 linguri de zahar cu jumatate de pahar de apa, pe foc. Se adauga jumatate din cantitatea de unt, fisticul decojit si tocat, 5 nuci pisate si esenta de rom. Se omogenizeaza bine si se adauga jumatate din biscuiti. Pentru partea neagra se procedeaza la fel, doar ca se adauga cacaua, in plus. Se asaza sulul rezultat intr-o folie de aluminiu, se presara cu zahar pudra si nuca de cocos, se infasoara si se pune la rece.
Daca veti umezi putin folia de aluminiu, salamul nostru de biscuiti va avea crusta alba.
Salamul de biscuiti cu fistic se lasa 2-3 ore la rece dupa care se taie felii.
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara