1. Se amesteca impreuna apa, 1 lingura zahar si drojdia intr-un castronel si se lasa la cald, 10-15 min. 2. Se topeste 75 g unt intr-o cratita, se ad
1. Se amesteca impreuna apa, 1 lingura zahar si drojdia intr-un castronel si se lasa la cald, 10-15 min.
2. Se topeste 75 g unt intr-o cratita, se adauga laptele si se incalzeste pe aragaz(nu trebuie sa fie fierbinte).
3. Se amesteca mixtura de drojdie, cele doua linguri de zahar ramase, mixtura de unt, 450 g faina si sarea pina cind se combina bine, dupa care se adauga faina ramasa (450-500g) si se amesteca bine pina se obtine un aluat potrivit de tare, nelipicios si elastic si se aduna in finalul framintarii aluatul in forma de minge.
4. Se unge cu unt un lighean si se pune mingea de aluat in el la crescut, intr-un loc cald, ferit de curenti, lasindu-se la crescut aprox. 1 ora(sau pina aluatul isi dubleaza volumul).
5. Se unge cu unt o tava, se imparte aluatul in 20 de bucati egale , se formeaza mingi rotunde si se pun in tava unsa cu unt.
6. Se aranjaza mingile in rinduri de 5 bucati pe rind si se lasa in tava sa creasca aprox. 45 min (sau pina mingile si-au dublat volumul, dupa care, cu muchia unei rigle sau a unui cutit se cresteaza rolurile la suprafata, pe diagonala si se mai lasa inca 15 minute sa mai creasca.
7. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C (375-400 f), se topeste untul ramas si se ung rolurile cu acesta, se introduce tava in cuptor si se coc in mijlocul cuptorului pina acestea capata o culoare galben-aurie (aprox. 25 min).
8. Se scot si se lasa in tava sa se racoreasca.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post