Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și gustoși :) Pofta buna!!

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ou
  •   aluat:
  • 100 gr unt
  • 200 gr făină de grâu
  • un praf sare
  • 1 vr cutit bicarbonat de sodiu
  • 3 lg îndulcitor din ștevie
  • umplutura:
  • 100 gr branză de vaci
  • 100 gr ricotta
  • 1/2 lgta coajă uscată de portocale
  • 2 lg indulcitor
  • 1 ou
  • decor:
  • zahăr pudră

Mod de preparare

Untul moale si un praf de sare se spumeaza, apoi se adaugă oul. Odată incorporat, se adaugă făina si bicarbonatul. Se frământă cât să se omogenizeze, nu mai mult, că să nu își piardă fragezimea. Aluatul obținut se pune în folie alimentară și se pune la rece, 15-20 minute.

Între timp, se pregătește umplutura de brânză.

* Eu am folosit brânză de vaci de casă, nu foarte cremoasă, și din acest motiv, am ales să o spumez cu ricotta. Puteți folosi cremă de branză sau o puteți pregăti în casă, după placul vostru.

În compoziția de branză, se adaugă zahărul, un ou, coaja de portocală și se omogenizează.

Se dă la rece până se prepară fursecurile.

Se preincalzeste cuptorul. Se tapează o tavă mare cu hârtie de copt.

Se scoate aluatul de la rece. Se întinde sub formă dreptungiulara, între două hârtii de copt, astfel nu se va lipi și nici nu va fi nevoie de făină în plus.

Se scoate umplutura de brânză de la rece, se întinde în strat uniform pe toată suprafața aluatului, apoi se rulează strâns pe latura cea lungă. Rulada astfel obținută se îmbracă în hârtia de copt și se pune în frigider, timp de 10 minute. Se va porționa mai ușor dacă stă înainte la rece.

Se scoate apoi, se taie felii potrivite, se așază în tavă la mică distanță între ele. Se coc în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, timp de 15-20 minute. Când devin rumene, se scot din cuptor și se lasă la temperat. Abia după ce s-au răcit de tot, se pudrează cu zahăr vanilat.

Sunt perfecte alături de o cană cu ceai, lapte sau pentru pachețelul de școală/ servici.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors