Se bat spuma galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Faina se presara in bol si se amesteca bine cu praful de copt. La albusuri se adauga sare si s
Se bat spuma galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Faina se presara in bol si se amesteca bine cu praful de copt. La albusuri se adauga sare si se bat spuma tare. Se pune peste galbenusuri jumatate din faina, albusurile si la final cealalta jumatate de faina. Se amesteca cu grija cu un facalet, avand grija ca spuma sa nu se taie. Daca optati pentru rulada, se va coace un aluat subtire de piscot. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune aluatul de o grosime de 5-6 mm si se coace in cuptorul preincalzit. Timp de 8-10 minute la 175 grade. (Piscotul subtire se arde foarte repede). Cand este gata se indeparteaza hartia de copt, dar nu se intoarce blatul ci se aseaza pe un prosop de bucatarie curat si se ruleaza. Se lasa sa se raceasca.
Sfat! Este indicat sa nu deschideti usa cuptorului in timp ce se coace piscotul.
Se prepara crema. Se amesteca laptele cu faina pana se omogenizeaza, se fierbe pana se ingroasa si se lasa la racit. Margarina se freaca cu zaharul pudra, se amesteca cu cacao, si se amesteca toate cu faina cu lapte si se adauga Bailey’s, dupa gust.
Se desfac piscoturile si se umplu cu crema obtinuta apoi se ruleaza din nou, cu grija.
Se infasoara cu crema si pe exterior.
Alte retete dulciuri recomandate
Ciocolata de casa
Spuma de capsuni
Tarta cu visine
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post