Rulada de piscot cu crema Bailey’s

Se bat spuma galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Faina se presara in bol si se amesteca bine cu praful de copt. La albusuri se adauga sare si s

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua proaspete
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 1 pachet de praf de copt
  • 1 pic de sare
  • pentru crema: 400 ml lapte
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 150 g margarina Rama
  • 200 g zahar pudra
  • 100-200 ml Bailey’s adaugat dupa gust

Mod de preparare

Se bat spuma galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Faina se presara in bol si se amesteca bine cu praful de copt. La albusuri se adauga sare si se bat spuma tare. Se pune peste galbenusuri jumatate din faina, albusurile si la final cealalta jumatate de faina. Se amesteca cu grija cu un facalet, avand grija ca spuma sa nu se taie. Daca optati pentru rulada, se va coace un aluat subtire de piscot. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune aluatul de o grosime de 5-6 mm si se coace in cuptorul preincalzit. Timp de 8-10 minute la 175 grade. (Piscotul subtire se arde foarte repede). Cand este gata se indeparteaza hartia de copt, dar nu se intoarce blatul ci se aseaza pe un prosop de bucatarie curat si se ruleaza. Se lasa sa se raceasca.

Sfat! Este indicat sa nu deschideti usa cuptorului in timp ce se coace piscotul.

Se prepara crema. Se amesteca laptele cu faina pana se omogenizeaza, se fierbe pana se ingroasa si se lasa la racit. Margarina se freaca cu zaharul pudra, se amesteca cu cacao, si se amesteca toate cu faina cu lapte si se adauga Bailey’s, dupa gust.

Se desfac piscoturile si se umplu cu crema obtinuta apoi se ruleaza din nou, cu grija.
Se infasoara cu crema si pe exterior.

Alte retete dulciuri recomandate

Ciocolata de casa

Spuma de capsuni

Tarta cu visine

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors