Rulada cu nuci si ciocolata

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand galbenusurile, cacaua si ciocolata topit

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • o cana de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 3 linguri de cacao
  • 75 g ciocolata
  • 6 linguri de faina
  • Pentru umplutura:
  • o cana de miez de nuca macinat
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 75 g ciocolata de menaj
  • 250 g frisca

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand galbenusurile, cacaua si ciocolata topita intr-un vas la bain-marie. Se incorporeaza faina, putin cate putin, amestecand. Se unge o tava dreptunghiulara cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul si se coace la foc potrivit. Cand este gata, blatul se rastoarna pe un prosop de bucatarie si se ruleaza pe lungime.

Se topeste ciocolata cu lapte la bain-marie si se pastreaza doua-trei linguri. In restul de ciocolata topita se adauga frisca. Se intinde acest amestec peste blat si se pune si ciocolata de menaj taiata in bucatele. Se

ruleaza si se imbraca rulada in ciocolata topita pastrata.
Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors