Pricomigdale cu nuci

Miezul de nuca macinat, se amesteca impreuna cu zaharul, albusurile si se pune compozitia pe foc, amestecand continuu. Se lasa apoi la racit, se adau

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 300 gr zahar
  • 200 gr miez de nuca
  • 30 gr faina
  • 10 picaturi esenta de migdale
  • 20 gr zahar pudra

Mod de preparare

Miezul de nuca macinat, se amesteca impreuna cu zaharul, albusurile si se pune compozitia pe foc, amestecand continuu. Se lasa apoi la racit, se adauga pe rand esenta de migdale, faina si se amesteca mereu. Separat, se tapeteaza o tava cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia cu ajutorul unui cornet, sub forma de gramajoare mici, rotunde. Se presara cu zaharul pudra si se lasa la copt, la foc potrivit in cuptorul incins.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Prajituri delicioase Turta dulce

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci

Am mâncat astfel de coșulețe din aluat fraged cu gem și bezea cu nuci, la una din întâlnirile...

Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala