Prajituri marunte cu migdale

Toate ingredinetele pentru aluat se amesteca cu robotul de bucatarie. Coca rezultata se pune 30 minute la rece. Se intinde apoi aluatul pe planseta in

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat: 100 gr
  • migdale tocate
  • 300 gr. faina
  • 2 pachet zahar vanilat
  • 150 gr. zahar pudra
  • 175 gr. unt moale
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 pachet praf de copt
  • in plus:
  • dulceata + cateva linguri migdale tocate
  • cacao sau glazura pentru ornat

Mod de preparare

Toate ingredinetele pentru aluat se amesteca cu robotul de bucatarie. Coca rezultata se pune 30 minute la rece. Se intinde apoi aluatul pe planseta intr-o foaie de 3-4 mm grosime si se taie cercuri cu gura unui pahar sau forma speciala.

Se fac simple sau de 2 feluri(eu am taiat cu ceva mai mic in interior inca un cerculet). Se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptor 15 min la 180 grade. Cand se raceste se lipesc doua cate doua cu gem la mijloc (gem simplu sau dupa gust amestecat cu 2-3 linguri migdale tocate fin)si apoi se pudreaza cu cacao.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura turnata cu mere si biscuiti

Astazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A...

Prajitura turnata cu mere si biscuiti
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala