Prajitura cu oua

Ouale se mixeaza cu zaharul pane se albeste compozitia, se adauga esenta de vanilie. cu ajutorul unei linguri de lemn se amesteca adaugandu-se faina i

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 lingurita esenta vanilie lichida
  • 100 g unt topit
  • 1 lingura smantana proaspata
  • ulei pentru uns cojile de ou
  • 12 cochilii de ou
  • 50g ciocolata topita si bombomele pentru ornat

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu zaharul pane se albeste compozitia, se adauga esenta de vanilie. cu ajutorul unei linguri de lemn se amesteca adaugandu-se faina in ploaie , untul topit si smantana. cu aceasta compozitie se umplu cochiliile de ou dupa ce au fost unse cu ulei (cu ajutorul unei pensule) pana la 1 cm de margine. Se coc 25-30 min la foc potrivit puse in picioare -eventual in tava de muffins. Se lasa sa se raceasca si se indeparteaza coaja ca la ouale fierte tari apoi se glazureaza cu ciocolata topita (am facut un con din hartie de copt si am pus ciocolata in ea) si se orneaza cu bombonele.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella

Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se...

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala