Prajitura cu biscuiti

Se freaca bine galbenusurile cu zahrul pina se albesc, apoi se adauga picatura cu picatura esenta de cafea si romul, frecind mereu. Se imparte compozi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 cescuta esenta de cafea
  • rom
  • ¼ kg biscuiti
  • 2-3 linguri grilaj (10-12 nuci si 4 linguri zahar)

Mod de preparare

Se freaca bine galbenusurile cu zahrul pina se albesc, apoi se adauga picatura cu picatura esenta de cafea si romul, frecind mereu. Se imparte compozitia in doua parti; la una se adauga albusurile batute spuma si biscuitii rupti bucatele si se amesteca usor. Pe un platou, se aranjeaza partea cu biscuiti, se netezeste cu un cutit, iar deasupra se toarna partea de compozitie ramasa si care e ca un sodou de cafea. Se ptesara cu grilaj (nuci pralinate), care se prepara astfel: se pun la topit intr-o craticioara, 4 linguri zahar tos cu 1 lingura apa. Cind zaharul este caramel-deschis, se punemiezul de la 10-15 nuci, se amesteca cu caramelul, apoi se rastoarna pe un fund uns cu ulei sau apa (sa se poata desprinde usor). Dupa ce s-au racit se toaca si se presara pe prajitura. Grilajul se prepara dinainte.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu sfecla rosie si oua

O salata perfecta pentru un inceput racoros de primavera . Este o salata gustoasa si satioasa . 

Salata cu sfecla rosie si oua
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala