Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, incorporam faina, drojdia inmuiata in lapte cu zahar si la sfarsit, untul topit. Intindem aluatul, il pune
Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, incorporam faina, drojdia inmuiata in lapte cu zahar si la sfarsit, untul topit. Intindem aluatul, il punem intr-o tava si il lasam la dospit. Intre timp curatam caisele si le feliem in fasii de un deget grosime. Caramelizam 10 dkg de zahar si il diluam cu 1,5 dl de apa, fierbem pana se ingroasa. Invartim caisele in amestec, le lasam sa dea in clocot dar avem grija sa nu devina moi. Le scurgem, le racim si le punem pe aluatul dospit. Prajim in cuptorul pre-incalzit. Cand aluatul este pe jumatate copt adaugam deasupra spuma. Batem spuma albusurile si incorporam pe rand 30 dkg de zahar si 4 linguri din zeama ramasa de la caise. Intindem spuma peste aluat si decoram cu gem sau sirop de afine. Se poate prepara si cu prune.
Alte placinte recomandate
Placinta cu mere
Prajituri de casa
Prajitura cu mere
Placinta cu mere
Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa