Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie foarte proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste pe o hartie zaharul pisat, iar pe alta hartie, faina proaspat cernuta.
Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie foarte proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste pe o hartie zaharul pisat, iar pe alta hartie, faina proaspat cernuta. Pentru piscoturi se bat albusurile spuma intr-un cazanel, se toarna incet din 1/3 zahar, se mai bate cu telul pana se intareste bine albusul. Se scoate telul, se pune restul de zahar amestecand usor cu o lingura, apoi pe rand trei galbenusuri, faina cernuta si vanilata. Se pregateste din timp o hartie alba, mai groasa, de marimea tavii in care se vor coace piscoturile. Se recomanda folosirea unei tavi speciale; fara pereti laterali. Se face un cornet de hirtie care se taie la varf, astfel incat sa aiba o gaura cu un diametru de 1/2 cm. Se umple pe trei sferturi cu compozitia de mai sus si se toarna pe hartia dinainte pregatita piscoturi de 10 — 12 cm lungime.
Se lasa intre ele un interval de 5 — 6 cm, deoarece cresc la copt. Printr-un tifon rar, se presara deasupra putin zahar pudra. Se apuca hartia de un capat si se scutura, aplecand-o, pentru ca zaharul cazut pe hartie sa alunece afara si se asaza incet pe tava neunsa. Piscoturile se coc la foc potrivit, mai mult moale. Se tin circa 25 de minute, in care timp trebuie sa creasca frumos, fara sa se rumeneasca. Cand prajiturile sunt gata, se scot imediat de pe hartie cu ajutorul unui cutitas si se asaza pe farfurie, lipiti cate doi, cu partea de pe tava inauntru.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post