Daca vreti sa faceti piscoturile astea, va anunt ca trebuie neaparat sa aveti cantar de bucatarie. Separati galbenusurile de albusuri, si puneti in 2
Daca vreti sa faceti piscoturile astea, va anunt ca trebuie neaparat sa aveti cantar de bucatarie.
Separati galbenusurile de albusuri, si puneti in 2 castroane Galbenusurile cu 160 gr zahar pudra si albusurile cu 120 gr zahar pudra.
Bateti-le bine (cu mixerul), pe fiecare separat (eu am mixat intai albusurile cu zaharul, apoi am mutat mixerul in castronul cu galbenusuri si zahar.
Intr-un castron mai mare mutam cele 2 compozitii impreuna
mixam bine de tot.
Si pe urma scria in reteta sa pui cu spritul , bastoane din compozitie, de 8 cm... mie nu mi-a placut ideea asa ca am pregatit in plus: nuci rupte bucati( cu mana), cam un pahar mare si o ciocolata neagra de 100 gr.
Am rasturnat toata compozitia finala intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt, si pe deasupra am imprastiat peste tot nuci.
Am bagat tava la cuptor pt 20-25 min. la 175 grade. Va dati seama ca e gata cand devine auriu aluatul si evident verificati cu o scobitoare.
Scoateti foaia afara, o taiati, mutati bucatile taiate pe niste folii de aluminiu sau hartie, etc
Dupa ce topiti ciocolata la bain-marie, o puneti intr-un sprit, punga, si treceti frumos si elegant peste piscoturi.
Pofta buna!
Reteta Piscoturi a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte retete cu piscoturi : Prajitura musuroi
Aceasta prajitura, cu siguranta, va aduce aminte de copilarie. Eu personal nu o preparasem niciodata, dar de data aceasta am...
Desert Prajitura TelevizorIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala