Picromigdale, rapid, ieftin si gustos

Se bat albusurile spuma, linga o sursa de caldura, cind sint tepene se baga in ploaie zaharul, se mai bat nitel, tot linga foc, se adauga aromele. Ci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr nuca
  • macinata mai mare
  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • esenta de migdale
  • coaja de lamiie

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, linga o sursa de caldura, cind sint tepene se baga in ploaie zaharul, se mai bat nitel, tot linga foc, se adauga aromele.

Cind albusurile formeaza virfuri care nu mai cad, se introduce incet nuca, care se incorporeaza usor, cu spatula.

Cu o lingura se pun gramajoare pe hirtie de copt, cu spatii intre ele, pentru ca fiind de fapt o bezea, ele vor creste. Se coc in cuptor incins la max 150 C ca sa nu se inchida la culoare. Ele se vor maroni oricum de la nuca.

Cand sint gata se scot de pe hirtie cit sint inca calde, ca se desprind cel mai usor. Daca cumva nu le puteti desprinde se uda usor hirtia de copt pe spate, si ies singure.

Se lasa la racit pe un gratar. Sint foarte moi si pufoase, si ramin asa si a doua zi.
Pofta buna!

Reteta Picromigdale a fost propusa de raluca elena pe forum culinar.ro

Alte retete cu pricomigdale gasiti aici:

Pricomigdale,

Pricomigdale cu ciocolata,

Tarta Amaretto

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors