Pesmeti Florina

Pentru pesmetii Florina se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pun: caimacul, oul, zaharul pisat, bicarbonatul proasput cernut, sare, vanilie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 3 linguri caimac
  • 75 g zahar pisat
  • un varf de lingurita de bicarbonat
  • 65 g unt proaspat
  • un praf de sare
  • vanilie.

Mod de preparare

Pentru pesmetii Florina se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pun: caimacul, oul, zaharul pisat, bicarbonatul proasput cernut, sare, vanilie. Se amesteca intai cu o lingura, se mai adauga unt proaspat taiat bucatele si se framanta apoi bine aluatul cu mana. Se lasa o ora la rece sa se odihneasca. Se intinde o foaie ca de taitei, se taie forme patrate de marimea biscuitilor din comert, se inteapa deasupra cu o furculita si se coc la foc potrivit.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors