Pesmeti cu nuci

Pentru pesmetii cu nuci se face un aluat din faina, nuci trecute prin masina, zahar, sare, doua oua intregi si un galbenus, coaja rasa si zeama de lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 200 g nuci
  • 200 g zahar
  • 2 oua intregi
  • 1 galbenus
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Pentru pesmetii cu nuci se face un aluat din faina, nuci trecute prin masina, zahar, sare, doua oua intregi si un galbenus, coaja rasa si zeama de lamaie. Se framanta bine, Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm, se taie forme mici si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Se presara cu zahar, se coc la foc potrivit.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni

Bun tare miezul asta de lapte, si in acelasi timp tare decorativ...unde mai pui ca-i si foarte versatil...te poti juca cu el...

Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala