Pesmeti cu chimen si nuca

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de pesmeti cu chimen si nuca sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, bicarbonat, chimen, nuca.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 130 g zahar
  • 1 lingurita untura
  • 1 lingurita bicarbo­nat
  • 20 nuci curatate si pisate
  • 1 lingurita chimen
  • unt pentru forma.

Mod de preparare

Se amesteca impreuna ouale cu zaharul, apoi se adauga untura, nucile, bicarbonatul, chimenul si la urma faina. Se framanta bine. Se intind cu vergeaua doua foi de 2 cm grosime. Se unge o tava. Se aseaza cele doua foi una langa alta (in forma patrata sau dreptun­ghiulara) si se coc la foc potrivit.


Cand sunt fierbinti se taie  betisoare lungi si groase de un deget.
Alte retete recomandate:
Pesmeti tigarete
Pesmeti cu lamaie
Pesmeti cu migdale

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala