Pesmeciori din albus

Pentru a prepara aceasta gustoasa reteta de pesmeciori din albus sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, zahar pudra, vanilie, faina, albusuri, zahar vanilat.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 70 g unt topit
  • 150 g zahar pudra
  • 1 praf vanilie
  • 7 albusuri batute spuma
  • 3—4 linguri zahar vanilat
  • 150 g faina
  • unt pentru forma.

Mod de preparare

Se freaca spuma zaharul cu untul, se pune praful de vanilie si faina, amestecand bine, apoi se adauga albusurile spuma, amestecand usor. Se toarna compozitia intr-o tava de chec captusita cu hartie unsa cu unt si se coace la foc potrivit. Se incearca daca este gata cu pa­iul.

Se scoate din forma si se lasa pana a doua zi, cand se taie felii cat se poate de subtiri (ceva mai subtiri decit un centimetru) cu un cutit bine ascutit. Fiecare felie se taie in 4—5 bucati. Cand se ter­mina aceasta operatie, se pun toate bucatelele intr-o tava mare, care se da la cuptor pentru ca bucatelele sa se rumeneasca putin.


Se servesc presarati cu zahar pudra.

Alte retete recomandate:

Pesmeti cu nuca

Pesmeti cu migdale

Pesmeti cu stafide

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors