Pentru a prepara aceasta gustoasa reteta de pesmeciori din albus sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, zahar pudra, vanilie, faina, albusuri, zahar vanilat.
Se freaca spuma zaharul cu untul, se pune praful de vanilie si faina, amestecand bine, apoi se adauga albusurile spuma, amestecand usor. Se toarna compozitia intr-o tava de chec captusita cu hartie unsa cu unt si se coace la foc potrivit. Se incearca daca este gata cu paiul.
Se scoate din forma si se lasa pana a doua zi, cand se taie felii cat se poate de subtiri (ceva mai subtiri decit un centimetru) cu un cutit bine ascutit. Fiecare felie se taie in 4—5 bucati. Cand se termina aceasta operatie, se pun toate bucatelele intr-o tava mare, care se da la cuptor pentru ca bucatelele sa se rumeneasca putin.
Se servesc presarati cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:
Pesmeti cu nuca
Pesmeti cu migdale
Pesmeti cu stafide
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post