Reţetă de preparare a papanaşilor de branza dulce si gris

Reţetă de preparare a papanaşilor. Branza de vaca zdrobita cu o furculita se amesteca cu grisul,faina,ouale si sarea. Se omogenizeaza bine , se fac cu mana galusti rotunde care se fier

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 400 gr.branza de vaca
  • 3 linguri gris
  • 1 lingura faina
  • 1-2 oua
  • sare
  • 4 linguri pesmet
  • 50 gr.margarina
  • 2-3 linguri zahar
  • smantana optional

Mod de preparare

Branza de vaca zdrobita cu o furculita se amesteca cu grisul,faina,ouale si sarea. Se omogenizeaza bine , se fac cu mana galusti rotunde care se fierb in apa clocotita cu sare. Papanasii sunt fierti atunci cand ,dupa ce s-au ridicat deasupra ,mai dau cateva clocote. Se scot cu spumiera ,fara sa se sfarame si se tavalesc in pesmetul rumenit in margarina incinsa. Se aseaza pe o farfurie de yena rezistenta la caldura si se dau 5-10 minute la cuptor- pudrate cu zahar sau cu smantana si zahar

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Prajitura Televizor

Aceasta prajitura, cu siguranta, va aduce aminte de copilarie. Eu personal nu o preparasem niciodata, dar de data aceasta am...

Desert Prajitura Televizor
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala