Palmieri cu curmale

Cerneti faina intr-un bol, puneti margarina sau untul, uleiul, zaharul, amestecati bine apoi turanti apa de flori de portocale. Continuati framantatul

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 cani de faina (250ml)
  • 1/2 cana margarina/ unt topit
  • 1/2 cana de ulei fara gust
  • 1 lingura de zahar macinat
  • 1/2 ceasca de ceai apa de flori de portocale
  • Apa
  • Miere
  • 1 pumn de seminte de susan prajite
  • pentru umplutura:
  • 1kg de curmale ( fara simbure)
  • 3 linguri apap de flori de portocale
  • 1 lingurita de scortisoara ( doar daca vrei)

Mod de preparare

Cerneti faina intr-un bol, puneti margarina sau untul, uleiul, zaharul, amestecati bine apoi turanti apa de flori de portocale. Continuati framantatul. Din cand in cand stropiti aluatul cu un pic de apa.

Lasati aluatul sa se odihneasca. Intre timp pregatim pasta de curmale. Intr-un robot culinar punem ingredientele de la umplutura, pornim robotul, atat trebuie sa se amestece pana devine totul pasta. Intindem aluatul, 2mm grosime si il taiem in dreptunghi (15 cm lungime si 10 latime). Se pune pasta de curmale de-a lungul dreptunghiului si se pliaza aluatul in doua, peste pasta de curmale. Cu ajutorul unui cutit faceti taieturi de 1 cm spre interiorul aluatului in sensul lungimi, rulati delicat si gata palmierul. Coaceti la 175 gr celsius pentru 25 minute.


Cand sunt gata le scoatem le puteti unge cu miere ( mierea amestecata

cu apa de flori de portocale) si puneti deasupra seminte de susan.

Reteta Palmieri cu curmale a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro

Alte retete de fursecuri gasiti aici:

Biscuiti cu forme,

Biscuiti cu cereale, Rapid si sanatos!,

Biscuiti cu scortisoara

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella

Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se...

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala