Va amintiti prajiturele mici si gustoase din copilarie ? Paleurile erau preferatele mele cand mergeam la cofetarie. Am mai facut aceasta reteta o data, dar nu am apucat sa fac poze. Sunt fursecuri fragede cu mult unt care se prepara usor, dar este nevoie de mai multe ture de copt, operatiune care va dura ceva vreme. Se pot pastra in cutii metalice la frigider sau in loc nu uscat si racoros.
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei . Ciocolata o rupem bucati mici in frisca lichida si o topim pe foc mic . O punem la frigider si apoi o batem usor cu mixerul. O punem din nou la frigider pana cand vor fi gata discurile de aluat. Untul impreuna cu ouale , extractul de vanilie si zaharul pudra le batem cu mixerul pana se formeaza o crema fina. Adaugam faina si omogenizam din nou. Punem compozitia intr-un pos si formam discuri pe tava tapetata cu hartie de copt . Obligatoriu trebuie lasat spatiu intre ele. Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute. Se scot din tava si punem altele la copt pana cand terminam toata compozitia. Le lasam la racit si apoi cu ajutorul unui pos punem crema pe jumate din ele si apoi acoperim cu discurile fara crema. Se pot decora cu ciocolata.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post