Nuci umplute cu crema de ciocolata

Retete de iarna. Nucile umplute sunt nelipsite de pe masa de Craciun.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Coji:
  • 250 g margarina
  • 600 g faina
  • 4 oua
  • 10 g bicarbonat de sodiu alimentar
  • 4 linguri zahar pudra
  • sare
  • Crema:
  • 250 g biscuiti
  • 200 g nuca macinata
  • 400 ml lapte
  • 200 g ciocolata
  • 130 g zahar pudra
  • 40 g cacao

Mod de preparare

Mixam margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra. Adaugam ouale unul cate unul, mixand in continuare. Adaugam faina, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de portocala. Introducem la rece pentru o ora.

Intre timp facem crema. Am pus pe foc laptele, zaharul si ciocolata, amestecand pana s-au topit. Adaugam biscutii si nucile macinate si cacaua. Adaugam si esenta de portocale (sau rom dupa gustul fiecaruia).

Punem forma pe foc, o ungem cu putin ulei prima data, apoi formam bilute din coca pe care le punem in fiecare loc din forma. Forma mea este de la bunica si are pe langa nuci si forme de prune, scoici si ciuperci. Strangem bine de manere si tinem forma pe foc cateva minute, rasucind cand pe o parte cand pe cealalta, pana se rumenesc usor pe ambele parti.

Umplem cojile de acelasi fel cu crema de ciocolata, apoi le tavalim prin zahar pudra amestecat cu cacao.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce