Noduri dorohoiene

Un ou se fierbe tare, i se scoate galbenusul si se amesteca bine impreuna cu celelalte 2 galbenusuri crude ramase. Se adauga zaharul, jumatate din ca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 130 gr zahar
  • 280 gr faina
  • 150 gr unt
  • coaja de lamaie sau de portocala
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Un ou se fierbe tare, i se scoate galbenusul si se amesteca bine impreuna cu celelalte 2 galbenusuri crude ramase. Se adauga zaharul, jumatate din cantitatea de faina, apoi untul moale si se amesteca totul bine. Se adauga apoi si restul de faina si se framanta aluatul pe o planseta. Dupa aceea se imparte in bucatele mici, cat nucile, se ruleaza fiecare bucatica in lung si se innoada incet, avand grija sa nu se rupa. Se ung bucatile cu albus batut, se presara deasupra cu zahar tos, apoi se asaza pe o tava unsa cu unt, care se introduce in cuptor. Se lasa la rumenit pentru aproximativ jumatate de ora.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete:

Chec pufos

Prajitura cu visine

Ciocolata de casa

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors