Napolitane cu rahat

Rahatul de da prin masina de carne. Lamaia se spala bine, se scot samburii din ea, se stoarce peste rahat apoi se trece prin masina de carne. Compozit

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet de napolitane ( 10 foi mici sau 5 mari)
  • 150 gr margarina
  • 1 kg rahat
  • 1 lamaie mare

Mod de preparare

Rahatul de da prin masina de carne.

Lamaia se spala bine, se scot samburii din ea, se stoarce peste rahat apoi se trece prin masina de carne.

Compozitia rezultata se pune pe flacara (folosesc totdeauna cratita de tuci, pentru ca rahatul nu se arde si nu se prinde de cratita). Amestecam bine pentru a se omogeniza compozitia de rahat, dupa care tragem cratita deoparte si punem margarina taiata cubulete. Amestecam bine pana se incorporeaza margarina.

Daca s-a racit crema si margarina nu s-a incorporat, mai punem cratita pe flacara, dar nu prea mult, pentru a nu se lichefia margarina.

Se pun 2 linguri din crema pe o prima foaie de napolitana si se intinde bine, dupa care se acopera cu cea de-a 2 foaie si tot asa pana se termina compozitia si foile.

Se fac 2 portii a cate 5 foi mici (sau se pun toate cele 5 foi mari si rezulta 1 singura portie de napolitane).

Se lasa la rece cateva ore. Portiile pot fi puse una peste alta si deasupra lor se pot pune greutati (pachete de faina) pentru a se lipi bine marginile napolitanelor.

Se pot taia dupa cateva ore.
Pofta buna!

Reteta Napolitane cu rahat a fost propusa de julix_2007 pe forum culinar.ro

Alta reteta cu rahat gasiti aici: Prajitura cu rahat si nuca

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella

Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se...

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala