ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1 masura faina. 2. dupa ce to
ALUAT:
1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1 masura faina.
2. dupa ce toate s-au omogenizat se dau o ora la rece, apoi o ora se lasa in bucatarie.
3. Se intinde, folosind zahar pudra, in grosime de 1 cm. Se coc 12 min in diferite forme. Se pudreaza cu zahar. Daca se fac rotunde se pot umple cu crema .
CREMA:
1. 1 albus de ou se bate cu 1 cana zahar si esenta de menta ( sau esenta de portocale, sau de migdale)
2. Se adauga zahar pana rezulta un ,,aluat". Se ia o bucatica si se face ca o mingiuta in mana, apoi se aplatizeaza intre 2 fursecuri. Seamana cu spuma de la crema de biscuiti
Se servesc la cafea sau la ceai. Reteta Napolitane cu cacoa si menta propusa de alessia antonia. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios