Napolitane cu cacao si menta

Se da 1/2 ora la rece, apoi 1/2 ora se lasa in bucatarie. Se intinde folosind zahar pudra in grosime de 1 cm. Se coc 12 min in diferite forme. Se pudr

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1/2 cup unt + 6 linguri cacao + 1 cup zahar + 1 ou+ esenta vanilie+ 1 tbsp lapte+ 1 1/2 faina
  • Crema:
  • 1 albus de ou se bate cu 1 1/2 cups zahar si esenta de menta ( sau esenta de portocale
  • sau de migdale)

Mod de preparare

Se da 1/2 ora la rece, apoi 1/2 ora se lasa in bucatarie.

Se intinde folosind zahar pudra in grosime de 1 cm. Se coc 12 min in diferite forme. Se pudreaza cu zahar.

Daca se fac rotunde se pot umple cu crema .

Se adauga zahar pana rezulta un, aluat. Se ia o bucatica si se face ca o mingiuta in mana, apoi se aplatizeaza intre 2 fursecuri.

Seamana cu spuma de la crema de biscuiti.


Pofta buna!

Reteta Napolitane cu cacao si menta a fost propusa de alessia antonia pe forum culinar.ro

Alte retete de napolitane gasiti aici:

Napolitane cu rahat,

Napolitane cu foi "Lica",

Tort de napolitane

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu sos de rosii picant cu mazare si busuioc

Spaghete cu sos de rosii picant cu mazare si busuioc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala