Mucenici Muntenesti cu nuca si scortisoara

Mucenicii muntenesti sunt mici si uscati in cuptor, apoi fierti in apa cu zahar, presarati cu nuca si scortisoara, simbolizand lacul in care au fost aruncati Sfintii Mucenici

Portii
10
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g mucenici uscati
  • 4 l apa
  • 400 g zahar
  • cate o lingurita de esenta de rom si vanilie
  • un pliculet zahar vanilat cu aroma de rom
  • cate o lingurita de coaja rasa de lamaie si de portocala
  • nuca macinata mai mare si scortisoara pentru servire

Mod de preparare

Ai nevoie de 500g mucenici uscati, 4 l apa, 400 g zahar, cate o lingurita esenta de rom si vanilie, un pliculet zahar vanilat, cate o lingurita de coaja rasa de lamaie si de portocala, nuca macinata mai mare si scortisoara pentru servire.



Se prepara foarte simplu, hai sa vezi! Pune apa la fiert impreuna cu zaharul, amesteca putin si lasa sa clocoteasca bine. Da focul mai mic si pune apoi mucenicii. Lasa-i sa fiarba 10 minute.



Opreste focul, pune capacul la oala si lasa-i sa se umfle si sa sa se raceasca de tot. Adauga la final coaja rasa de lamaie si portocala, esenta de rom si de vanilie si zaharul vanilat. Cel mai bine este sa pui nuca si scortisoara in momentul servirii direct in bol. Astfel, siropul nu devine amar, iar nuca va ramane crocanta.



Incearca si tu aceasta reteta in martie, la Sarbatoarea crestina a Sfintilor 40 de Mucenici.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce