Mini delicii cu miere si cocos

Intr-un bol se amesteca nuca de cocos, migdalele macinate fin, mierea de albine, coaja de lamaie si un varf sare si se va obtine un amestec omgen. Fo

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ingrediente blat:
  • 160 gr nuca de cocos
  • 50 gr migdale macinate fin (nuci
  • alune ce vi se pare mai la indemana)
  • 3 linguri pline de miere de albine
  • un strop de sare
  • razatura de lamaie sau lime
  • Ingrediente mousse cocos:
  • 600 ml lapte de cocos
  • 130 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 7 foi gelatina

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca nuca de cocos, migdalele macinate fin, mierea de albine, coaja de lamaie si un varf sare si se va obtine un amestec omgen. Forma in care alegeti sa fie desertul, puneti folie de plastic si umplutura, in cazul meu alegand sa le fac in forme mici, am pus 2 linguri pline ochi. Presati bine de tot cu mana si impingeti usor marginile in jos creand astfel o bordura grosuta care serveste si la aspect dar si la rezistenta. Acoperiti cu restul de folie si dati la congelator. Se tine blatul la congelator si mouss-ul in frigider pana in mom servirii, cand asamblati totul, in felul acesta blatul ramane crocant si nici nu se umezeste de la mousse. Se poate face in avans chiar si cu 2-3 zile. Mouss-ul de cocos

Intr-o craticioara se pune apa si zaharul la foc sa fiarba usor. Cand zaharul s-a topit, trageti de pe foc si puneti gelatina, care a fost inmuiata inainte. Lasati sa se raceasca si turnati apoi peste laptele de cocos. Am ales sa torn amestecul in niste cescute de cafea care sa aibe circumferinta aproape egala cu mini tartele mele. Spuma nu se pune direct peste baza.


Le-am acoperit cu folie si le-am pus la frig pana s-a intarit amestecul (eu le-am lasat pana a doua zi ca n-am avut nici o graba). Am indepartat folia si iata-le, asa aratam scos si cescutele de la frigi. Cu varful cutitului am tras usor, compozitia se desprinde oricum foarte usor, puteti incerca si scufundandu-le un pic in apa calda. Apoi practic doar am rasturnat mouss-ul peste blatul de cocos. Daca va este pe gust, puteti alege orice varianta doriti, va asigur gustul e divin si nu exagerez, se simte placerea la fiecare lingurita! E light si usor de mancat, racoritor!

Alte retete cu cocos:

Desert cu cocos si capsuni pe blat de biscuiti ,

Tort de cocos cu ciocolata

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Piure de mazare cu cartofi

Ca avem o friptura de pui, un peste la gratar sau orice altceva, o garnitura colorata inveseleste automat farfuria. Azi am...

Piure de mazare cu cartofi
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala