Minciunele

Se amesteca faina cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si smantana. Se framanta bine iar apoi se adauga putin rom si se amesteca bine.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • 2 linguri smantana
  • 1 Iingura rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Se amesteca faina cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si smantana. Se framanta bine iar apoi se adauga putin rom si se amesteca bine. Se imparte aluatul obtinut in doua bucati si se intinde cate o foaie din fiecare bucata. Se taie cu ruleta bucatele dreptunghiulare si se face cate o mica taietura in mijloc. Se pun bucatile apoi la copt in ulei fierbinte si apoi se scot, sa se raceasca.


Se servesc pudrate cu zahar pudra.

Alte retete de dulciuri:

Chec pufos

Ciocolata de casa

Lapte de pasare

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala