Minciunele

Untul/margarina se topeste. Faina se cerne intr-un castron adanc, se adauga zaharul si zaharul vanilat, un praf de sare. Se amesteca toate ingrediente

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 80 g unt/margarina
  • 350 g faina + pentru presarat pe masa
  • 80 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura rom
  • Ulei pentru prajit
  • Zahar vanilat pentru presarat

Mod de preparare

Untul/margarina se topeste. Faina se cerne intr-un castron adanc, se adauga zaharul si zaharul vanilat, un praf de sare. Se amesteca toate ingredientele, galbenusuri, unt, smantana, rom si se obtine un aluat putin mai moale, care se intinde usor. Daca este prea tare, se mai adauga o lingura de smantana. Se scoate din castron si se framanta pe masa. Aluatul se impacheteaza in folie si se pune la rece.

2.Se intinde cu sucitorul ca o foaie de taitei cu grosimea de cca 3 mm, se taie cu pintenul (ruleta cu margini ondulate) in fasii de 8 – 10 cm lungime, 3 cm latime. Bucatile de aluat se pliaza/se taie dupa preferinta, drept sau pe diagonala. Se poate taia la mijloc si sa se scoata un capat facand o jumatate de nod.

3.Uleiul abundent se incinge intr-o cratita la foc mijlociu, minciunelele se prajesc pe ambele parti pana cand se rumenesc, scot pe hartie absorbanta sa se scurga de uleiul de prisos. Se servesc pe farfurie, calde, pudrate cu zahar vanilat, se ofera marmelada.
Alte retete recomandate:

Placinta spanac

Placinta cu carne pui

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella

Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se...

Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala