Minciunele

Se face un aluat ca pentru taitei, elastic sa fie usor de intins. Se intinde o foaie subtire aproape ca pentru taitei. Se fac decupeaza si se fac minc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400gr.faina
  • 5 galbenusuri
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingura ulei
  • 50gr.zahar (eu am pus zahar pudra)
  • 100ml.smantana normala
  • 2 linguri apa
  • zahar pudra pentru ornat
  • baie de ulei incins pentru prajit

Mod de preparare

Se face un aluat ca pentru taitei, elastic sa fie usor de intins.

Se intinde o foaie subtire aproape ca pentru taitei.

Se fac decupeaza si se fac minciunele ca in imagine.

S prajesc repede. Se pun in ulei 5-6 minciunele deodata.

Se dau cu zahar pudra.

Ies vreo 120 de minciunele.
Pofta buna!

Reteta Minciunele a fost propusa de judy pe forum culinar.ro

Alte retete gasiti aici:

Fursecuri simple cu miere si nuci,

Fursecuri simple, cu nuca,

Cele mai simple fursecuri

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu sfecla rosie si oua

O salata perfecta pentru un inceput racoros de primavera . Este o salata gustoasa si satioasa . 

Salata cu sfecla rosie si oua
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala