Margarete

Un altfel de macarons, in care faina de migdale este inlocuita cu faina alba.

Portii
6
Timp pregatire
1440 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua;
  • 140 g zahar pudra;
  • 140 g faina alba;
  • 1 lingurita zahar vanilinat;
  • esenta dupa preferinta;
  • colorant alimentar;

Mod de preparare

Intr-un bol se mixeaza cele 2 oua intregi cu zaharul vanilinat, apoi zaharul pudra cernut se pune peste oua in 3 reprize si se mixeaza foarte bine aproximativ 20 minute pana se topeste tot zaharul. Cand zaharul s-a topit se pune faina si se amesteca ca la macarons cu ajutorul unei spatule cu miscari lente de jos in sus.

Se adauga colorantul alimentar(dupa preferinta) si esenta si se omogenizeaza pana compozitia curge de pe spatula ca o panglica.

Cu ajutorul unui pos se toarna compozitia intr-o tava de macarons sau pe hartie de copt formand discuri uniforme. Tava cu margarete se lasa la uscat timp de 24 ore,dupa care se introduce la cuptor pentru 12-14 minute la temperatura de 140 grade. Cand sunt gata se scoate tava si se lasa 5-10 minute la racit pentru a se putea dezlipi usor. Se umplu dupa prefeinta cu diferite creme. Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors