Islere cu crema de ciocolata

Retete de iarna.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 240 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g zahar pudra
  • 180 g unt
  • o lingura mare de smantana
  • Pentru crema:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 30 g unt
  • 180 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam smantana mixand in continuare, apoi nuca macinata si faina. Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru o ora.

Dupa ce scoatem de la rece ,intindem coca, nu foarte subtire si taiem discuri mici. Daca este nevoie mai adaugam putina faina.Asezam discurile de coca in tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins pana se rumenesc usor.

Pentru crema de ciocolata punem toate ingrdientele intr-un vas pe foc. Eu le pun intotdeauna pe ochiul cel mai mic de la aragaz si amestec pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca, apoi introducem la frigider pentru 2 ore, apoi o mixam pana devine o crema pufoasa.

Eu le-am umplut cu crema de ciocolata si cu gem. Le-am servit pudrate cu zahar.

Sunt atat de buneeee.Se topesc in gura.

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce