Islere

Se prepara aluatul din margarina, zaharul pudra, un ou, faina, alunele si putina sare. Se intinde o foaie din care se decupeaza rondele cu ajutorul u

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 gr margarina sau unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 250 gr faina
  • 100 gr alune
  • migdale sau nuca macinata
  • sare
  • Pentru crema:
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • Pentru glazura:
  • 50 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de zeama de lamaie sau otet
  • 4 linguri de cacao

Mod de preparare

Se prepara aluatul din margarina, zaharul pudra, un ou, faina, alunele si putina sare. Se intinde o foaie din care se decupeaza rondele cu ajutorul unui pahar. Acestea se pun la copt intr-o tava unsa cu ulei, si se lipesc doua cate doua, dupa ce s-au racit cu crema pregatita din untul frecat spuma cu zaharul si cacaua. Deasupra se pune glazura preparata din apa, zahar, ulei, zeama de lamaie si cacao, fierte pana se obtine o compozitie consistenta.


Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Turta dulce Cozonac moldovenesc

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors