Inimioare cu jeleu

Din folia de aluminiu, rasucita bine se fac niste inimioare in care infigem scobitori, usor distantate intre ele. Aluatul dezghetat la temperatura c

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri de pesmet alb
  • 250 g branzica proaspata de vaci
  • 150 g stafide
  • o esenta de vanilie
  • 1 compot din struguri negri(rosii)
  • 1 folie potrivita de aluminiu
  • cateva scobitori din bambus bambus

Mod de preparare

Din folia de aluminiu, rasucita bine se fac niste inimioare in care infigem scobitori, usor distantate intre ele.

Aluatul dezghetat la temperatura camerei, se intinde pe masa de lucru, apoi decupam din el, inimioare la marimea tiparului din folie, care vor fi baza prajiturilor si cateva fasii subtiri, care vor fi lateralul prajiturilor.

Branza de vaci se amesteca bine cu zaharul pudra, esenta, stafidele (inmuiate inainte in putina apa calda ca sa se umfle) si pesmetul alb.

Printre scobitorile infipte in imimioarele de aluminiu se trec cu grija,fasiile subtiri de foitaj, la fel ca impletitura unui cosulet.

Odata facuta aceasta operatiune, se umplu cosuletele obtinute cu amestecul de branza de vaci, presand usor cu lingurita, apoi se decoreaza cu boabele de struguri, scurse de zeama de compot si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se dau la copt, in cuptorul incins foarte bine,cca 15-20 de minute,la foc mai iute.

Dupa ce s-au copt, se lasa cateva minute sa se raceasca bine, apoi se scot cu grija scobitorile si mulajul din folie al inimioarelor.

Un plic de jelle-tort se dizolva in zeama de compot ramasa, apoi se pune pe foc ca 1-2 minute, amestecandu-se continuu, pana se ingroasa usor.

Se toarna deasupra inmioarelor si se lasa cateva minute sa se inchege.

Restul de jeleu se varsa pe o farfurie si se da la rece sa se intareasca,

apoi se decupeaza din el forme de inimioare cu care se va decora platoul pe care asezam prajiturelele.

Se servesc dupa ce s-au racit bine. Reteta Inimioare cu jeleu a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete de sarbatori gasiti aici:

Tort de ziua indragostitilor,

Tort de Valentine's day,

Inimioare din blat de pandispan cu nuca

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura pufoasa cu capsuni

Sunt indragostita de aceste prajituri pufoase cu fructe. Profit de faptul ca sunt multe fructe proaspete acum pe piata, iar...

Desert prajitura pufoasa cu capsuni
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala