Inimioarele cu caramel sunt niste fursecuri delicioase pe care le puteti face presoanelor dragi. Pentru aceasta reteta de fursecuri aveti nevoie de faina, praf de copt, zahar brun, oua, nucsoara, esenta de vanilie.
Faina impreuna cu praful de copt se pune intr-un castron si se amesteca. Intr-un alt castron se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul brun si zaharul vanilat. Se mixeaza bine dupa care se adauga oul, sarea si nucsoara. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pana se obtine un aluat compact. Se inveleste in folie alimentara si se lasa sa se odihneasca la frigider 30 minute.
Pentru caramel:
zaharul brun se pune intr-o tigaie mica si se caramelizeaza zaharul, se adauga apoi untul, se mai amesteca dupa care se adauga frisca lichida, sarea si esenta de vanilie. Mai fierbem 5 minute pana obtinem un sos consistent. Caramelul obtinut il lasam la racit.
Din aluatul de la frigider intindem o foaie din care decupam inimioare. Le punem pe tava acoperita cu hartie de copt si dam la cuptorul incins pentru 10 minute. Lasam inimioarele sa se raceasca. Repartizam caramelul (daca intre timp s-a intarit prea tare, il punem din nou pe foc cateva secunde si revine la starea lui fluida) pe o jumatate din inimioarele coapte. Acoperim cu celelate inimioare, presam usor si lasam sa se intareasca caramelul.
inimioarele cu caramel se servesc alaturi de o ceasca de ceai ori cafea.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post