Graham crakers (sandwich cu marshmallow)

1.Graham crakers Am amestecat faina, zaharul brun, bicarbonatul si sarea. Am adaugat untul si am amestecat pana am obtinut faramituri. Separat am ame

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Graham crakers: 280 g faina integrala
  • 200 g zahar brun
  • 100 g miere
  • 1 lgt bicarbonat
  • ¾ lgt sare
  • 100 g unt rece
  • cubulete
  • 75 ml lapte integral
  • vanilie. Topping: 3 lg zahar tos
  • 1 lgt scortisoara-pudra. Marshmallows: 10 g gelatina inmuiata in 80 ml apa
  • 60 ml apa
  • 225 g zahar (eu am pus zahar si fructoza)
  • arome
  • colorant.

Mod de preparare

1.Graham crakers Am amestecat faina, zaharul brun, bicarbonatul si sarea. Am adaugat untul si am amestecat pana am obtinut faramituri. Separat am amestecat mierea cu laptele si vanilia si le-am adaugat in faina, obtinand un aluat lipicios. Am rasturnat pe masa presarata cu faina si am format un dreptunghi de 3 cm grosime, am invelit aluatul in folie si l-am lasat la frigider pana a 2-a zi (minim 2h). Am intins aluatul in foaie de 3 mm grosime, direct pe hartia de copt, apoi am taiat dreptunghiuri de 8x6cm, la distanta de 2-3 cm intre ele. Am presarat zaharul amestecat cu scortisoara (trebuiau racite pana se intareau ~30 minute, eu am sarit peste) si le-am copt 12 minute, la 175 grade C- pana s-au rumenit usor. Se pot uni cate doua, cu o crema de branza, zahar pudra si unt. Eu le-am facut cu marshmallow. 2. Marshmallows Am fiert zaharul cu apa, pana s-a dizolvat. Reteta spune ca se amesteca gelatina cu siropul fierbinte. Am luat de pe foc, am racorit si apoi am adaugat gelatina, dizolvata la microunde/pe baie de abur -deoarece am folosit foi si granule, in amestec (atentie la tipul de gelatina folosit si la temperaturi, se pot distruge proprietatile prin fierbere, de obicei e precizat pe pachet ce temperaturi suporta). Am mixat bine si dupa ce siropul s-a albit am adaugat esenta si putin colorant si am continuat sa mixez pana s-a intarit. Apoi am turnat in tava de 21x30 cm, tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Am lasat sa se intareasca apoi am taiat cu un cutit cu lama unsa cu ulei. Pentru ca i-am folosit pentru biscuitii graham, nu i-am trecut prin zahar pudra, doar am format sandwich-urile.


Pofta buna! Reteta Graham crakers a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post