Graham crakers (sandwich cu marshmallow)

1.Graham crakers Am amestecat faina, zaharul brun, bicarbonatul si sarea. Am adaugat untul si am amestecat pana am obtinut faramituri. Separat am ame

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Graham crakers: 280 g faina integrala
  • 200 g zahar brun
  • 100 g miere
  • 1 lgt bicarbonat
  • ¾ lgt sare
  • 100 g unt rece
  • cubulete
  • 75 ml lapte integral
  • vanilie. Topping: 3 lg zahar tos
  • 1 lgt scortisoara-pudra. Marshmallows: 10 g gelatina inmuiata in 80 ml apa
  • 60 ml apa
  • 225 g zahar (eu am pus zahar si fructoza)
  • arome
  • colorant.

Mod de preparare

1.Graham crakers Am amestecat faina, zaharul brun, bicarbonatul si sarea. Am adaugat untul si am amestecat pana am obtinut faramituri. Separat am amestecat mierea cu laptele si vanilia si le-am adaugat in faina, obtinand un aluat lipicios. Am rasturnat pe masa presarata cu faina si am format un dreptunghi de 3 cm grosime, am invelit aluatul in folie si l-am lasat la frigider pana a 2-a zi (minim 2h). Am intins aluatul in foaie de 3 mm grosime, direct pe hartia de copt, apoi am taiat dreptunghiuri de 8x6cm, la distanta de 2-3 cm intre ele. Am presarat zaharul amestecat cu scortisoara (trebuiau racite pana se intareau ~30 minute, eu am sarit peste) si le-am copt 12 minute, la 175 grade C- pana s-au rumenit usor. Se pot uni cate doua, cu o crema de branza, zahar pudra si unt. Eu le-am facut cu marshmallow. 2. Marshmallows Am fiert zaharul cu apa, pana s-a dizolvat. Reteta spune ca se amesteca gelatina cu siropul fierbinte. Am luat de pe foc, am racorit si apoi am adaugat gelatina, dizolvata la microunde/pe baie de abur -deoarece am folosit foi si granule, in amestec (atentie la tipul de gelatina folosit si la temperaturi, se pot distruge proprietatile prin fierbere, de obicei e precizat pe pachet ce temperaturi suporta). Am mixat bine si dupa ce siropul s-a albit am adaugat esenta si putin colorant si am continuat sa mixez pana s-a intarit. Apoi am turnat in tava de 21x30 cm, tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Am lasat sa se intareasca apoi am taiat cu un cutit cu lama unsa cu ulei. Pentru ca i-am folosit pentru biscuitii graham, nu i-am trecut prin zahar pudra, doar am format sandwich-urile.


Pofta buna! Reteta Graham crakers a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura pufoasa cu capsuni

Sunt indragostita de aceste prajituri pufoase cu fructe. Profit de faptul ca sunt multe fructe proaspete acum pe piata, iar...

Desert prajitura pufoasa cu capsuni
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala