Se curata cartofii , se spala, se tai cubulete si se pun la fiert. Intre timp se spala prunele si se scot samburii. Se zdrobesc cartofii si se lasa
Se curata cartofii , se spala, se tai cubulete si se pun la fiert. Intre timp se spala prunele si se scot samburii. Se zdrobesc cartofii si se lasa sa se raceasca. Se pun la fiert intr-o cratita mare cca 5 litri de apa. Se amesteca cartofii cu faina, 30 gr unt si sare si se framanta bine. Se intinde aluatul sa aibe o grosime de cca 5 mm si se tai cubulete de 6x 6cm. In fiecare patrat se pune cate o pruna si se presara cu scortisoara. Se iau in palma si se formeaza mingiute din ele. Aveti grija ca aluatul sa acopere pruna in intregime. Cu grija se pun gomboturile in apa fierbinte si se lasa pana se ridica ele la suprafata, atunci se mai tin la fiert cca 3-5 minute. Intre timp se prajeste pesmetul in untul ramas. Se scot din apa se scurg si se prec prin scortisoara amestecata cu zahar.
Alte retete recomandate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post