Gofri

Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie razuita si margarina. Se adaga faina, praful de copt, laptele si, cu foarte mare

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 zahar vanilat
  • 200 g margarina
  • jumatate de pliculet de praf de copt
  • 4 oua
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie razuita si margarina. Se adaga faina, praful de copt, laptele si, cu foarte mare grija, albusurile batute spuma. Eu, personal, obisnuiesc sa adaug si jumatate de lingurita de scortisoara macinata pentru un plus de gust. Desigur, asta depinde cu ce vreti sa le ungeti. Aluatul se toarna in forme speciale si se coace la cuptor.
Alte retete dulciuri recomandate

Tarta cu visine

Ciocolata de casa

Spuma de capsuni

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Piure de mazare cu cartofi

Ca avem o friptura de pui, un peste la gratar sau orice altceva, o garnitura colorata inveseleste automat farfuria. Azi am...

Piure de mazare cu cartofi
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala