Fursecuri- Soare arzator

Spumam untul cu zaharul, adaugam oul si amestecam bine. Adaugam faina amestecata cu sarea si coaja de lamaie. Turnam si concentratul din lamai si lasa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 2oo g faina
  • o lgt sare
  • ½ lamaie-coaja rasa
  • 1 lingurita sirop de lamaie inghetat
  • 1 royal icing lemonade
  • 1 ou batut
  • sticks-uri subtiri-pretzel
  • colorant pasta-galben
  • jeleuri de fructe si fasii negre din jeleu
  • Royal icing lemonade:
  • 150 g zahar pudra cernut
  • 3 lg meringue powder
  • 6 linguri sirop lamaie
  • Cookie glaze:
  • 4oo g zahar pudra
  • 4-6 linguri lapte

Mod de preparare

Spumam untul cu zaharul, adaugam oul si amestecam bine. Adaugam faina amestecata cu sarea si coaja de lamaie. Turnam si concentratul din lamai si lasam 2h la frigider. Preparam royal icingul de lamaie, acoperim si lasam la temperatura camerei. Pe masa presarata cu faina, intindem aluatul in foaie de 0,3 cm grosime si taiem discuri de 7,5 cm diametru. Le asezam in tava unsa si le ungem cu oul batut. Aranjam sticks-urile de jur imprejurul fursecurilor, sa cream razele; presam usor. Coacem 10 minute, sau pana se maronesc usor, la 175 gradeC. Racim complet pe gratar. Adaugam colorant icingului, punem jumatate din icing intr-o punga, taiem un coltisor si trasam un cerc subtire de-a lungul fiecarui fursec, pe partea care a fost in tava, dedesubt (le intoarcem). Adaugam apa in icing, cate 1 lg o data, pana ajungem la o consistent curgatoare. Punem icing, cu lingurita, in centrul fiecarui fursec si intindem, fara sa depasim linia de margine. Decoram cu jeleuri, ca in foto si lasam 1h, sau pana se usuca. Royal icing lemonade: Bateti ingredientele la viteza maxima, pana se omogenizeaza. Cookie glaze: Combinati zaharul cu laptele, adaugand cate o lingura de lapte o data, pana obtinem o glazura care curge, insa consistenta.


Reteta Fursecuri- Soare arzator a fost propusa de PaulaM Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Piure de mazare cu cartofi

Ca avem o friptura de pui, un peste la gratar sau orice altceva, o garnitura colorata inveseleste automat farfuria. Azi am...

Piure de mazare cu cartofi
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala