Fursecuri simple

Fursecuri simple. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta un aluat tarisor dar bun de intins, pana cand nu se mai lipeste de maini si de peretii vasului. Au intrat aproximativ 300 g faina.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g unt sau margarina
  • 100 smantana
  • 3-4 linguri de zahar
  • faina cat cuprinde
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • 10 g drojdie (optional)
  • Pentru lipt:
  • gem de caise
  • pentru decor
  • o ciocolata topita in 2-3 linguri de apa sau de rom
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta un aluat tarisor dar bun de intins, pana cand nu se mai lipeste de maini si de peretii vasului. Au intrat aproximativ 300 g faina. Lasati aluatul sa se odihneasca minim 15 minute. Apoi faceti foaie de 1 cm grosime care se taie cu forme si se pun in tava de aragaz neunsa. Se da la foc mic (cel mult 150 de grade) aproximativ 15-20 minute, pana cand fursecurile sunt rumenite pe margini. Se scoate tava si se lasa 1-2 minute sa se racoreasca, apoi se desprind fursecurile si se pun intr-un castronel. cand sunt complet reci se lipesc cu gem intre ele sau se inmoaie in glazura dintr-o ciocolata topita in 2-3 linguri de lapte sau de rom.


La ceai sau la cafeaua de dimineata.
Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors