Fursecuri scoici

Pentru fursecurile scoici se face un aluat care se imparte in 5 parti egale. Acestea se servesc umplute cu crema.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 600 g faina
  • 200 g smantana
  • 50 g apa
  • o lingura untura
  • sare
  • coaja de lamaie
  • 50 g margarina topita
  •  
  • crema:
  • 4 albusuri
  • 300 g zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Pentru fursecurile scoici se face un aluat care se imparte in 5 parti egale, apoi fiecare parte se intinde cu sucitorul si se unge cu 50 g margarina topita, dupa care se lasa la rece timp de doua ore sau de seara pana dimineata. Se face o crema din 4 albusuri, 300 g zahar, zeama de la o lamaie si se bat bezea. Se intinde foaia si se taie sub forma de patrate, ca la coltunasi, dupa care se pune cate o lingurita de bezea si o bucatica de nuca taiata sau rahat taiat cubulete si se coc la foc potrivit.


Fursecurile scoici se umplu cu crema si se servesc.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors